Video: 3 tuttua lausetta myyjälle – ja kuinka niihin vastataan

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Tuttuja lauseita myyjälle

Olen satavarma siitä, että seuraavat lauseet ovat sinulle tuttuja:

”Palaillaan asiaan lomien jälkeen”

”Soitellaanko ensi kuun lopussa?”

”Sopiiko, että soittelen sinulle ensi viikolla?”

Ei mitään ensi viikolla tai loppukuusta – nämä pitäisi poistaa sanavarastosta täysin.

Vaatii rohkeutta, että palaverin lopussa otat ohjausvallan ja kiinnität seuraavan stepin. Eli sovit konkreettisesti ajankohdan asiakkaan kanssa kalenteriin; ”sopiiko sinulle, että nähdään 12.8. kello 09.00?”. Tällä tarkkuudella.

Usein kun saadaan esimerkiksi tarjouspyyntö, niin olemme vain tarjousten lähettelijöitä. Laitetaan 30 000 euron tarjous menemään ja ihmetellään kun ei tule kauppa kotiin. Ei tehdä näin. Sovitaan tarjouspresentaatio kasvotusten. Ei lomien jälkeen, vaan 12.8. kello 09.00 ja käydään yhteistyöehdotus kasvotusten läpi.

Älä turhaan pidennä myyntisykliä

Joskus saattaa käydä myös niin, että asiakas toteaa, ettei ole kalenteria mukana.

Voitko lähettää vaikka sähköpostilla muutaman aikaehdotuksen niin valitsen niistä parhaimman?”

Älä lähetä sähköpostia. Myyntisyklisi piteni muuten juuri useammalla viikolla. Kysy asiakkaalta onko hänen toimistohuoneensa lähettyvillä ja ota häntä kainalosta – käykää yhdessä katsomassa yhteinen aika.

Juuso Helokangas