Video: 3 työhyvinvointivinkkiä esimiehelle

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.



Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kuka vastaa ihmisten työhyvinvoinnista?

Esimiehen työhön kuuluu vastuu ihmisten työhyvinvoinnista. Tähän liittyy pari tärkeää asiaa, joista haluan kertoa sinulle, hyvä lukija.

Tämä ajatus tulee kaverilta nimeltä Patrick Lencioni. Hän on tutkinut paljon tiimityötä ja esimiestyötä ja mikä hänessä on hauskaa on se, että vaikka hän on amerikkalainen psykologi, hän tutkii asioita negaatioiden kautta. Eli kun hän puhuu työhyvinvoinnista, hän puhuu ensin työn kurjuudesta ja sen jälkeen siitä, miten sitä voi torjua.

Lencioni on tunnistanut kolme kohtaa, joita ihminen tarvitsee voidakseen hyvin työssään ja muutenkin arjessaan.

Kolme kohtaa työhyvinvoinnissa

Ensimmäinen näistä no se, että ihmisellä pitäisi olla nimi. Eli jos olet esimies, tunne ihmisesi. He eivät ole resurseeja, työnimikkeitä tai titteleitä, vaan heillä on erisnimi. Ihmiset kokevat hyvinvointia silloin, kun ihmiset tuntevat heidät, tunnistavat ja tietävät jotain muutakin heistä kuin että ”hän on meillä töissä”.

Toinen tutkimuksissa esiin noussut elementti on se, että ihmisen on hyvä tietää, milloin on onnistuttu. Esimiehenä työhösi kuuluu viestiä kirkkaat tavoitteet ja asettaa tekemiselle selkeät mittarit, jotta ihminen tietää milloin on työssään onnistunut.

Kolmantena on tänä päivänä paljon huomiotakin saanut ajatus siitä, että asioilla täytyy olla merkitystä. Meillä on ympärillä hirveästi kohinaa, kiirettä ja projekteja siellä sun täällä. Kun ihmiset tekevät työtään niin muista esimiehenä ainakin ajoittain muistuttaa, että miksi tätä työtä tehdään, mikä on meidän työmme merkitys. Miksi olemme yhdessä täällä ja teemme töitä kohti tavoitteitamme.

Kun seuraavan kerran menet työpaikalle, tervehdi ihmisiä nimellä, viesti päivän tai viikon tavoitteista ja mistä tiedätte, että olette onnistuneet sekä kerro loppuun mikä olikaan työmme tarkoitus.

Marko Heintie