Video: Huippumyyjän neljän A:n muistisääntö

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Myyntityössä onnistuminen

On olemassa muutamia perusominaisuuksia, jotka auttavat onnistumaan myyntityössä. Näihin on olemassa helppo neljän A:n muistisääntö, jonka kerron nyt sinulle (kirjoita ylös!).

Aloitteellisuus myyntityössä

Ensimmäinen näistä neljästä ominaisuudesta on aloitteellisuus.Vähän kuten muussakin elämässä, myös myyntityössä se joka tekee aloitteen, onnistuu todennäköisemmin. Ainakin todennäköisemmin kuin se, joka odottaa muiden päätöksiä ja pyyntöjä.

Asiantuntijuus myyntityössä

Toinen ”A” on asiantuntijuus. Ostaja olettaa, että myyjä tietää, mitä hän on myymässä. Tähän liittyy asiantuntijuus omasta tuotteesta, mutta myöskin siitä asiakkaan toimialasta; esimerkiksi, mihin toimiala on menossa, mitä markkinoilla tapahtuu?

Ahkeruus myyntityössä

Kolmas ”A” on ahkeruus. Tämä tarkoittaa sitä, kuinka paljon aikaa käytät viikossa myyntityöhön. Tämä kattaa sen ajan, minkä vietät asiakkaan kanssa, mutta myös sen ajan, jonka käytät asiakasta varten. Eli esimerkiksi vaikka tarjousten tekemiseen ja tapaamisiin valmistautumiseen.

Aktiivisuus myyntityössä

Neljäs ”A”, eli aktiivisuus on läheistä sukua aloitteellisuudelle ja ahkeruudelle. Tämä tarkoittaa sitä, että käytät riittävästi aikaa niihin oikeisiin asioihin. Asioihin, jotka varmistavat kaupallisen menestyksen.

Hyvä juttu näissä ominaisuuksissa on se, että nämä eivät ole mikään syntymälahja kenellekään, vaan näitä voi treenata.

Mieti näitä neljää ominaisuutta omalla kohdallasi. Mitä teet jo hyvin? Mitä voisit ehkä vielä parantaa?

Sointu Kouki
Sointu työskentelee Trainers’ Housella muutoskonsulttina. Kansainvälisyys innostaa tätä daamia; työtaustaa mm. YK:n kehitysohjelmassa Tadzhikistanissa yksityisen sektorin kehittämisen, yritysten kilpailukyvyn ja kauppapolitiikan parissa sekä Ulkoministeriössä Suomessa ja Suomen Petroskoin edustustossa. Tutustu Sointuun tarkemmin täällä!