Video: Ihmistä ei voi motivoida

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Miten saisin ihmiset motivoitumaan?

”Mitenhän saisin ihmiset motivoitumaan siitä, mitä meidän pitäisi yhdessä saada aikaiseksi?”

Tämä on asia, mitä jokainen esimies pohtii, eikö vaan?

Lähestytäänpä tätä asiaa sillä tavalla, että pohdit, kuinka oma esimiehesi motivoi sinua? Mitkä itse asiassa ovat ne tekijät, jotka saavat sinut motivoitumaan?

Kehtaan väittää, että ihmistä ei voi motivoida. Voidaan luoda olosuhteet motivoitua.

Mieti tätä hetki. Kuulostaa ehkä sanahelinältä, mutta siinä on aika iso ero. Enhän minä voi sanoin yrittää toista motivoida, että ”motivoidu nyt!”.

Mutta se mitä voin tehdä johtajana, esimiehenä ja kollegana, voin luoda olosuhteet motivoitumiselle.

Otetaan esimerkkejä.

Oppiminen – motivoi. Olosuhde oppia on se, että saa palautetta. Millä tavalla luot palautteenannon kulttuuria, jotta ihmisillä on mahdollisuus oppimisesta ja onnistumisesta motivoitua?

Merkityksellisyyden tunne – motivoi. Kuinka luot olosuhteet, missä puhutaan meidän työmme merkityksestä?

Omaehtoisuus, se että saat vaikuttaa – motivoi. Miten luot olosuhteet, että ihmisillä on sellainen olo, että he saavat vaikuttaa työnsä sisältöön?

Miten sinä luot olosuhteita motivoitua?

Hannu Takala