Video: Kokemus hyvä, empatia paras

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle miellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Mistä vaikuttavuutesi syntyy?

Mistä vaikuttavuutesi syntyy? Olet varmaan pohtinut tätä, jos olet esimies, johtaja, myyjä, asiakaspalvelija, artisti tai esiintyjä. Oikeastaan vaikutustaidot ovat aika monen työn ytimessä tänä päivänä. Joten hyvä, jos mietit sitä.

Erityisesti asiantuntijatyössä tuntuu siltä, että vaikuttavuuden ajatellaan syntyvän osaamisesta, tiedosta ja kokemuksesta. Välillä huomaa, erityisesti jos vaikuttavuutta joutuu hakemaan, että yritämme perustella näillä asioilla sitä, että osaamme hommamme.

Harvard Business Schoolin Amy Cuddy on kahden psykan tohtorin kanssa tutkinut 15 vuoden ajan sitä, että kun kaksi tai useampi ihmistä kohtaavat, mistä vaikuttavuus syntyy. Ja he kyllä todensivat, että arvostus on siellä, mutta vielä tärkeämpää on luottamus.

Olemme ehkä tottuneet ajatukseen, että jotta toiseen ihmiseen voi luottaa, hänet täytyy tuntea todella hyvin. Mutta tämä 15 vuoden tutkimus itse asiassa osoittaa, että teemme silmänräpäyksessä johtopäätöksen henkilön luotettavuudesta.

Amy Cuddy tuo esille, että nopeissa kohtaamisissa luotettavuus syntyy myös siitä, millainen lämpö, empatia, välittäminen tai kiinnostuksen osoittaminen välittyy ihmisestä, joka sinuun yrittää vaikuttaa.

Joten siis, viikon vinkki; ensi kerralla, kun haluat vaikuttaa toiseen ihmiseen, on se sitten kollega tai asiakas tai kuka tahansa, niin jätä hetkeksi perustelut taka-alalle ja keskity siihen toiseen ihmiseen.

Jouni Eronen