Video: Kumpi on tärkeämpää, kate vai kassavirta?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kokeile tätä seuraavassa hinnoittelu- tai investointipäätöksessä

Toivottavasti viime viikon seitsemän kohdan listasta kassavirran vivuttamiseksi ja suojelemiseksi oli sinulle apua.

Tähän samaan teemaan haluaisin tarjoilla sinulle kysymyksen, joka on mietityttänyt monia: kumpi on tärkeämpää, kate vai kassavirta?

Tämä on vaikea kysymys jopa kokeneille yritysjohtajille, koska kate ja kassavirta saattavat nopeasti katsottuna näyttää samankaltaisilta.

Kate on teoriaa – se on laskelmia Excelissä, kun taas kassavirta on todellisuutta – se on rahaa pankkitilillä. Tätä kysymystä voi ajatella myös näin päin – kun keskittyy katteen maksimointiin, ei koskaan maksimoi todennäköisesti kassavirtaa. Kun taas keskittyy kassavirran maksimointiin, maksimoi myös todennäköisesti katteen.

Vaikka tämä on vaikea teema, paradoksaalista on, että kassavirta-ajattelu on lopulta hyvin yksinkertaista.

Aina kun teet hinnoittelu- tai investointipäätöksiä, mieti vain yhtä asiaa: miten tämä yksittäinen päätös vaikuttaa yritykseni kassasta lähtevään rahaan, ja miten tämä vaikuttaa yritykseni kassaan tulevaan rahaliikenteeseen?

Mitään muuta ei tarvita. Keskityt tässä yhtälössä kassavirran maksimointiin, ja maksimoit myös katteen. Kokeile tätä seuraavassa hinnoittelu- tai investointipäätöksessä tai laskelmassa.

Juho Meri
Juho toimii Trainers’ Housella myyntijohtajana. Kasvatus karkkilalaisessa yrittäjäperheessä on muovannut Juhon tavat toimia – tämä näkyy arjen asenteessa ja työhön suhtautumisen vakavuudessa. ”Jos hommat ei suju – katsotaan ensin peiliin”. Tutustu Juhoon tarkemmin täällä!