Video: Luottamus on johtamisen peruspilareita

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Tiimityön ja yhdessä tekemisen edellytys

Oletko sinäkin sitä mieltä, että luottamus on yksi tiimityön ja yhdessä tekemisen tärkeimpiä peruspilareita?

Minä ainakin olen.

Miten luottamus sitten syntyy?

On tietysti useita vaikuttavia tekijöitä, mutta yksi näkökulma mitä kannattaa pohtia on:

Kuinka hyvin tunnet ihmisesi?

Kuinka hyvin he tuntevat sinut?

Tuppaa olemaan niin, että me luotamme ihmisiin, joista tiedämme asioita. Asioita, jotka ovat arvomaailmaltaan kanssamme samankaltaisia.

On arvokasta, että vietät ihmisten kanssa aikaa. On arvokasta, että puhutte muustakin kuin asioista, jotka ovat palaverin agendalla.

Kuitenkaan väheksymättä: haluan korostaa, että tehokkaat palaverit ovat tärkeitä. Yhteiset hetket, joissa käsitellään yhtiön tavoitteisiin liittyviä asioita ja tekoja, joiden uskomme johtavan tavoitteisiin ovat välttämättömiä.

Koska näissä palavereissa ei yleensä ole aikaa tutustua ihmisiin, miten järjestät tämän ajan?

Entä kuinka avaat keskustelun, ihminen kun on hierarkinen otus? Tiimiläisesi ei välttämättä (poikkeuksia lukuun ottamatta) tule luoksesi kertomaan asioita, jotka voisivat olla teitä yhdistäviä ja sitä kautta luottamusta rakentavia. Useimmiten vastuu pelin avaamisesta on sinulla, esimies.

Aikaa ei ole. Ellet järjestä sitä.

Aikaa löytyy jos pidät tätä tärkeänä.

Ota siis kalenteri esiin, tiedät mitä tehdä.

Hannu Takala
Myyntijohtaja Hannu on omimmillaan esimiestyön ja johtamisen parissa. Hannun taustat ovat puolustusvoimissa, mutta nykyisessä työssään Hannu osaa myös olla huumorintajuinen. Tutustu Hannuun tarkemmin täällä!