Video: Maailman nopein kulttuurin muutos

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle miellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.



Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Muuta agendoja

Miten tehdään maailman nopein kulttuurin muutos?

Muuttamalla agendoja. Ai miten niin? Kerron muutaman esimerkin.

Esimerkki 1

Onko teillä ollut esimerkiksi paljon puhetta, että teidän pitäisi olla asiakaskeskeisempiä? Tätä kuulee yrityksissä melko paljon.

Kiinnitäppä huomiota teidän palavereihin. Sekä sisäisiin, että asiakaspalavereihin. Mistä siellä puhutaan?

Aika tyypillistä on esimerkiksi se, että puhutaan tuotteista, kannattavuudesta tai sisäisistä asioista.

No, jos haluatte olla asiakaskeskeinen niin puhukaa asiakkaasta! Laittakaa sisäisten palavereiden ensimmäiseksi kohdaksi asiakas.

Entä sitten asiakaspalaverit?

Meneekö nämä teillä siinä järjestyksessä, että minä, minun tuotteeni ja sitten ehkä sinä. Jos kyllä, niin muuta tässäkin agendaa. Järjestyksen pitäisi olla sinä (eli asiakas), sitten vasta minä ja lopuksi me.

Esimerkki 2

Toinen tyypillinen esimerkki on, että yrityksessä halutaan olla ratkaisukeskeisiä. Halutaan, että katse on tuulilasissa eikä peräpeilissä.

Muuta agendan ajankäyttöä niin, että käytät 20 % ajasta menneisyyteen. Raportointiin ja menneen datan tuijottamiseen. Käytä loput 80 % ajasta tulevaisuuteen. Miltä tekeminen, tunnelma ja tulokset näyttävät tulevaisuudessa? Mitä pitäisi tehdä, että ne näyttäisivät vielä paremmalta?

Esimerkki 3

Koetteko, että kulttuurinne on sellainen, että ette saa vietyä asioita täysin loppuun asti? Paljon ideoidaan ja aloitetaan uutta, mutta mitään ei saadakaan vietyä läpi.

Varmistakaa, että teillä on aina agendojen lopussa kohta, jossa summaatte palaverin päätökset, vastuuhenkilöt jokaiselle toimenpiteelle sekä deadlinet tai aikataulu. Pitäkää myös huoli, että se on elävä dokumentaatio, eli sitä päivitetään joka palaverissa.

Kokeile näitä vinkkejä!

Katriina Juntunen