Video: Näillä kysymyksillä pääset mentoroinnissa alkuun

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Mikä on mentorin tärkein tehtävä?

”Emme opiskele koulua, vaan elämää varten”. Tämä oli neuvo, jonka sain omalta mentoriltani, kun mietin mentorin tärkeintä tehtävää.

Usein yksi mentorin tehtävistä on kasvattaa mentoroitava johonkin tiettyyn rooliin. On kuitenkin äärimmäisen tärkeää, ettei se rajoitu ainoastaan siihen. Kuten mentorini neuvo antaa ymmärtää.

Mentorisuhteelle ominaista on (luonnollisestikin), että mentori on kokeneempi ja usein myös vanhempi kuin mentoroitava. Tämä antaa mahdollisuuden sille, että mentori pystyy haastamaan ja antamaan uusia näkökulmia aioihin, mutta myöskin olemaan se luotettava, ikään kuin ystävä työelämässä.

Näin ollen uskaltaisin väittää, että mentorin tärkempiä tehtäviä on ensinnäkin se, että mentoroitava oppii tuntemaan itsensä paremmin ja tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan.

Toinen tehtävä on se, että mentori pystyy auttamaan mentoroitavaa siinä, että hän tunnistaa mahdollisia urapolkuja ja työmahdollisuuksia.

5 kysymystä, joiden avulla pääset mentoroinnissa alkuun

Koostin viiden kysymyksen listan, jonka avulla pääset mentoroinnissa alkuun. Käy näitä kysymyksiä läpi yhdessä mentoroitavan kanssa!

1. Selvittäkää, missä mentoroitava tällä hetkellä on?
2. Mikä on mentoroitavan päämäärä? Mihin hän tähtää työelämässä? (ja miksei muutenkin).
3. Mikä merkitys mentoroinnilla on mentoroitavalle?
4. Mitä esteitä täytyy ratkoa, jotta tavoitteeseen päästään?
5. Mitkä ovat ensimmäiset konkreettiset askeleet jotka tehdään tavoitteen eteen?

Näitä kysymyksiä on tärkeää kysyä mentoroinnin edetessä. Mentoroitavan mieli saattaa muuttua ja hän oppii itsestään koko ajan lisää.

Olen ikuisesti kiitollinen omalle mentorilleni. Toivottavasti tästä listasta on apua teidänkin yhteiselle matkalle!

Sointu Kouki