Video: Nuori sukupolvi mukaan etäkulttuurin synnyttämiseen

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Oppimista ja antamista

Minulla on 17-vuotiaat kaksostyttäret. He käyttävät kaikenlaisia härpäkkeitä, jotka liittyvät etätyöskentelyyn, viestintään ja vaikuttamiseen.

Olen huomannut tässä keski-iän kynnyksellä, että osa siitä on minulle hyvin outoa. Jopa sellaista, että saatan ärsyyntyä jos en tiedä mitä tapahtuu.

Tekevätkö he nyt oikeita asioita? Vaikka niitä koulujuttuja, opiskelevatko he nyt?

Ja sitten vastaus on, että teen tässä videota jonka saimme kotitehtävänä opettajalta. Minulla on kaveri tässä puhelimen toisessa päässä ja rakennamme yhdessä tätä.

Eli saattaa olla, että sinä joudut nyt pistämään päätäsi eri asentoon nuorempien tiimiläistesi kanssa ja antamaan itsellesi mahdollisuuden oppia heiltä.

Vinkkinä sinulle siis:

Suhtaudu avoimesti, ole kiinnostunut ja osallista heitä.

Auta heitä sparraamaan sinua näissä asioissa, heidän motivaationsa työtä kohtaan kasvaa. He kokevat tämän itselleen merkitykselliseksi, he saavat olla luomassa jotain uutta.

Paitsi että se on heille tuttua, niin vihdoin viimein joku tajuaa, että tästä on nyt kysymys.

Tätä täytyy tarkastella kuitenkin myös toisin päin.

Kaikki nuorten asiat eivät välttämättä ole tähän aikaan sopivia.

Tarkoitan tällä esimerkiksi sitä, että sinun täytyy silti edelleen varmistaa, että ihmiset ymmärtävät mikä on työtä, mikä on työyhteisössä hyvää käyttäytymistä, mitkä perusperiaatteet toimivat esimerkiksi asiakkaiden kanssa, milloin työ alkaa ja milloin työ loppuu.

Eli meillä on edelleen ammatillisen kasvattajan rooli ja vaikka meillä on nuoria ja nohevia ihmisiä, niin uskon, että sinä esimiehenä pystyt myöskin auttamaan heitä olemalla sellainen ihminen, joka antaa perus työyhteisön ja työelämän lainalaisuudet, joista jotkut eivät tule muuttumaan.

Eli on oppimista, mutta edelleen on myös antamista. Mielestäni tämäkin on lohdullista.

Jouni Eronen
Muutoskonsultti Jouni on toiminut valmennuksen ja konsultoinnin kentällä jo lähes 20 vuoden ajan. Viime vuodet Jouni on viettänyt esimiestyön ja johtamisen kehittämisen parissa mm. tuotannossa, palveluliiketoiminnassa ja ICT-maailmassa, sekä Suomessa että kansainvälisesti. Tutustu Jouniin tarkemmin täällä!