Video: Paineista väkesi ulkopuolelta

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Halutun muutoksen läpivienti

Kuvitteletko olevasi niin hyvä johtaja, että voit porukalle vaahtoamalla saada muutoksia läpi?

Voi olla, että onnistut siinä.

Jos jaksat vaahdota riittävästi, eivätkä ihmiset jaksa vastustaa enemmän kuin sinä jaksat vaahdota. Ei muuta kuin tsemppiä!

Kerron sinulle vinkin, joka saattaa keventää taakkaasi ja ehkä tuoda jotain lisää siihen muutokseen.

Johtamisvipu ja asiakasvipu

Johtamisvipu – tämä mitä sinä teet, sisäiset kehitysprojektit, toimikunnat joita asetat, aika jonka ihmiset viettävät neukkareissa pähkien asioita – näiden lisäksi tarvitaan toinenkin vipu.

Toinen vipu on se voima, joka tulee yrityksen ulkopuolelta. Asiakasvipu.

Paine, joka kohdistuu omiin työntekijöihin.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Jos et muuta keksi, hakkaa kyltti toimiston ulkopuolelle, jossa luvataan niitä asioita, joita haluat saada aikaiseksi. Onpa se sitten vaikka nopeampaa tai ystävällisempää palvelua.

Kun ihmiset tulevat töihin he katsovat, että mikäs kyltti tuossa on ja se aiheuttaa heissä painetta. Tänään pitäisi varmaan olla vähän särmempi.

Tai jos sen sijaan, että valmennat ja koulutat myyjiäsi, hankit heille ensin uudenlaisia asiakastapaamisia, uudenlaisten asiakkaiden kanssa. Tai lähetät Penan nimissä viestin asiakkaalle, jossa lupaat, että ”Pena tulee tapaamaan sinua ja kertoo tällaiset asiat – hän on myös hurmaava persoona.” Kun kerrot tämän Penalle, hänelle tulee painetta performoida. Hän haluaa valmennusta, koulutusta ja apua, mitä sanoa asiakkaan edessä. Johtajana vastaat, kiitos, että kysyit. Minulla onkin tässä hyviä ideoita.

Käytä siis luovuutta. Tarvitset ainakin nämä kaksi vipua.

Johtamisvivun, eli viet porukkaa eteenpäin edestä johtaen ja ulkoisen vivun. Kun nämä kaksi kohtaavat, alkaa tapahtua. Unohda internal excellence ohjelmat ja keskity external excellence ohjelmiin.

Voimaa ja tsemppiä!

Max Henttu
Max työskentelee Trainers’ Housella muutoskonsulttina, valmentajana sekä lunastuksen johtajana. Kokeneena valmentajana hän on vastuussa Myyntijohdon valmennuskokonaisuudestamme ja valmentaa myös Muutosjohtajan Polulla. Tutustu Maxiin tarkemmin täällä!