Video: Palaute on lahja

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.



Positiivinen palautteenantokulttuuri

Kokemuksemme mukaan myyjät ja muut ihmiset saavat organisaatiossa aivan liian vähän palautetta. Minkäänlaista palautetta.

Annan muutaman vinkin positiivisen palautteenantokulttuurin luomiseksi.

Kaikki lähtee liikenteseen sinusta itsestäsi. Omasta suhteestasi palautteen antamiseen.

Mindset pitäisi olla sellainen, että se on parasta, mitä voit myyjälle tehdä.

Palaute on kuin lahja, jolla auatat myyjää pääsemään seuraavalle levelille.

Jos palautetta saadaan ylipäätään vähän, niin aivan liian vähän saadaan positiivista palautetta. Suhde tulisi olla esimerkiksi 5 positiivista, 1 korjaava.

Positiivinen palaute nostaa ihmisen itseluottamusta, joka taas auttaa saamaan parempia tuloksia.

Joskus palautteen antaminen on haastavaa. Yksi keino, jolla saat lisättyä merkityksellisyyttä palautteeseen on, että teet sen asiakaskehyksessä.

Eli kerrot palautteen käymällä läpi, että mitäköhän asiakas tässä kohtaa ajatteli. Pohditte yhdessä, millainen vaikutus tällä on asiakassuhteeseen. Tämä helpottaa palautteen läpikäyntiä.

Yksi iso virhe palautteenannossa on, että annamme sitä joskus kuin saavista kaatamalla.

”Olet huono myyjä, tuossa on palaute”. Ei näin.

Anna pala kerrallaan, ei niin, että kerralla kaikki kondikseen.

Suurimpia ongelmia palautteenannossa on, kun olemme antaneet myyjälle korjaavaa palautetta – unohdamme sen.

palaute ei pääty palautteeseen, vaan huomioosi.

”Hei Minna, Jes! Nyt teit juuri niin, kuin viimeksi sovimme”. Eli seuraa enemmän ja anna vähemmän ohjeita. Sinun täytyy myös katsoa, että ne asiat menevät eteenpäin, joita olet myyjältä toivonut.

Onko sinulle käynyt itsellesi koskaan niin, että olet tormakoitunut jossain asiassa – olet saanut korjaavaa palautetta ja tehnyt hillittömän määrän töitä, jotta olet nostanut tasoasi. Mutta esimies ei huomaakaan mitään. Kukaan ei huomaa mitään. Miltä se tuntuu? Se on suoraan sanottuna ihan perseestä.

Viimeinen kohta, joka on hankala. Pyydä palautetta myös itsellesi. Mieti miten pyydät sitä.

Jos vain kysyt one to one palaverin päätteeksi, että onko sinulla minulle jotain, siihen on helppo vastata, että ei tässä oikeastaan mitään ole. Rasti ruutuun – tehty.

Kysy vaikka ennemmin, onko tiimin kesken keskusteluissa noussut esiin jotain, jossa voisin auttaa teitä vielä enemmän? Näin myös sinulle on helpompaa antaa palautetta.

Eikun testaamaan näitä vinkkejä ja antamaan palautetta!

Juuso Helokangas
Juuso tekee päivittäin töitä asiakkaiden myyntiprosessien parissa. Juuso on usein mukana hankkeissa, joissa perinteisiä tuotemyyjiä muutetaan asiakkaan ongelmia ratkoviksi ratkaisumyyjiksi. Juuso pohtii asiakkaiden kanssa viikoittain, kuinka hit rateja saadaan myyntiprosessin eri vaiheissa nostettua ja myyntisykliä lyhennettyä. Tutustu Juusoon tarkemmin täällä!