Video: Ratkaisetko varmasti oikeaa ongelmaa?

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

etsitkö ratkaisua oikeasta paikasta?

Onko sinulla ongelmia?

On tietysti – niin on meillä kaikilla. Jos sinulla on elämässäsi tai työelämän puolella sitkeä peijakkaan ongelma, joka ei millään antaudu – tarjoan sinulle kysymyksen pohdiskeltavaksi:

Tiedänkö varmasti, mistä tämä ongelma johtuu?

Voi esimerkiksi olla, että sinulla tai myyjilläsi on ongelma, että tarjoukset eivät muutu kaupoiksi. Olisi maailman luonnollisinta ajatella, että kyse on klousaus taitojen puutteesta. Ja ehkä onkin.

Mutta entä jos kyse onkin epätoivon tunteesta, joka johtuu siitä, että pelipaikkoja on niin lohduttoman vähän, että niissä vähäisissä roikutaan henkensä kaupalla.

Toinen esimerkki – Voi olla, että sinua väsyttää jatkuvasti ja olet päätellyt, että se johtuu työn kuormittavuudesta.

Kysyisin, koska viimeksi kävit verikokeissa? Nimittäin mistä tiedät, ovatko testosteroni- tai D-vitamiinitasosi tippuneet lattiasta läpi?

Jos sinulla on sitkeä ongelma, joka ei millään meinaa antautua, suosittelisin pysähtymään.

Ota pari askelta taaksepäin, mieti itsenäisesti kynän ja paperin tai ajatteluun kykenevän ihmisen kanssa – mistä tässä voisi olla ihan oikeasti kyse?

Voi olla, että ratkaisu on lopulta yllättävän yksinkertainen, mutta se löytyy eri suunnasta kuin mistä olet sitä tähän mennessä etsinyt.

Arto Siurua

Arto työskentelee Trainers’ Housella muutoskonsulttina yrityskulttuuriin, strategiaan ja johtamisen mediallistamiseen liittyvissä hankkeissa. Ennen Trainers’ Houselle siirtymistään Arto toimi toimitusjohtajana Stronghold Sukseessa. Tutustu Artoon tarkemmin täällä!