Video: Toto Wolffin johtamisviisaus

Tilaa viikon ensimmäinen ajatus suoraan sähköpostiisi

Se ei ole ihan sama, millä ajatuksella viikkonsa aloittaa, koska se ajatus kulkee mukanasi koko viikon. Annamme sinulle mielellämme yhden hyvän ajatuksen heti viikon alkuun ruokkimaan onnistumisiasi.Saat jatkossa Trainers’ Housen maksuttoman uutiskirjeen, joka auttaa sinua johtamaan omaa ja muiden tekemistä parempiin tuloksiin. Uutiskirjeen tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään ja voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Fysiikkaa, ei mystiikkaa

Helppoina aikoina on helppo johtaa, mutta johtaja laitetaan todelliseen testiin vasta silloin, kun tulos tai jopa onni kääntyy.

Olen itse intohimoinen Formula 1 fani ja erityisesti pidän Mercedeksen F1-tiimistä. Viime vuodet ovat olleet todella hyviä ja menestystä on tullut reilusti. Samanaikaisesti tämä alkukausi 2022 on mennyt Mercedekseltä penkin alle. Kauden toisessa kisassa, kaikkien aikojen Formula 1 -kuljettaja Lewis Hamilton oli aika-ajoissa kuudestoista. Siis Mercedeksen standardeilla, Lewis Hamiltonin standardeilla, todella nolo tulos.

Mennään vähän taaksepäin tuosta. Aika-ajojen jälkeen, ennen kun autot alkoivat ryhmittäytyä ruutuihin, Mika Häkkinen pääsi haastattelemaan Toto Wolffia. Ennen ruutulipun liehuttamista ja kisan käynnistymistä Häkkinen kysyi Wolffilta, että miten talli valmistautuu tähän kisaan nyt, kun on ollut todella vaikeaa verrattuna voitokkaisiin kausiin aikaisemmin.

Wolff totesi tyynesti, että tämä on fysiikkaa, ei mystiikkaa ja tällä hetkellä olemme tuolla fysiikka puolella paljon huonompia kuin mitä haluamme ja meidän pitää parantaa. Sitten loppuun totesi tyynesti, siis aivan timanttisesti, ”No panic, but pressure”.

Ei paniikkia, mutta painetta.

Tämä on teema, josta moni voisi oppia, kuten siis allekirjoittanutkin myyntijohtajana. Myynti ei tietysti ole fysiikan lakeja noudattava luonnontiede, mutta tietyt lainalaisuudet kyllä pätevät. Välillä menee paremmin, välillä voi olla pitkiäkin kuivia kausia, mutta keskimäärin jos aktiivisuus on hyvää ja jalat käy – niin ennemmin tai myöhemmin myös onni kääntyy. Siihen asti täytyy jaksaa vain painaa eteenpäin.

No panic, but pressure.

Ei hätäilyä. Hereillä olevaa tekemistä. Mitä jos kokeilisit tuota Toton mottoa?

Juho Meri
Juho toimii Trainers’ Housella myyntijohtajana. Kasvatus karkkilalaisessa yrittäjäperheessä on muovannut Juhon tavat toimia – tämä näkyy arjen asenteessa ja työhön suhtautumisen vakavuudessa. ”Jos hommat ei suju – katsotaan ensin peiliin”. Tutustu Juhoon tarkemmin täällä!